Hei sähköautoilija! Tiesitkö, että sähköauton lataaminen onnistuu monessa pysäköintitalossamme?

Julkaistu 24.10.2022

Sähköauton omistajille reittien suunnittelu ja latauspaikkojen etsiminen etukäteen on varmasti tullut tutuksi. Meillä on hyviä uutisia pysäköintitaloissamme pysäköiville sähköautoilijoille: monissa pysäköintitaloissamme on sähköauton latausmahdollisuus. 

Sähköautot ovat yleistyneet viime vuosina ja olemme halunneet vastata autoilijoiden muuttuneisiin tarpeisiin. Kolmessa pysäköintitalossamme on käytössä eTolppa-latausasemia. eTolppa on helppokäyttöinen ja ekologinen ratkaisu auton lämmittämiseen tai sähköauton lataamiseen. Rekisteröitynyt käyttäjä voi pysäköidä vapaana olevalle eTolppa-paikalle ja käynnistää lämmityksen tai latauksen helposti mobiilisovelluksella. eTolpan avulla säästyy sähköä ja rahaa, sillä käyttäjä voi ladata tai lämmittää autoansa täsmälleen tarvitsemansa verran. eTolppa on hitaampi lataamaan sähköautoa verrattuna suurteholatausasemiin, mutta lämmitysominaisuus tekee siitä monipuolisen, ja käyttökelpoisen myös ei-sähköautoilijoille.

Tutustu tarkemmin eTolppaan >>

Asiakas ottaa eTolpan käyttöönsä eParking-sovelluksella. Luet ohjeet eTolpan käyttöönottoon >>

eTolpat ovat Jyväs-Parkin rakennuttamia tai hankkimia latausasemia. Lisäksi meillä on pysäköintitaloja, joihin olemme antaneet ulkopuolisille tahoille luvan tuoda omia latauspisteitään. Näissä tapauksissa kyseiset tahot päättävät, millaisia latausasemia on tarjolla, mikä on niiden hinnoittelu jne. Näiden latauspisteiden käyttämiseen tarvitsee oman sovelluksensa sen mukaisesti, kenen latausasemasta on kyse.

Lista eTolpallisista pysäköintitaloistamme: 

P-Pergamentti: Kaikki asiakaskäyttöön tehdyt noin 620 autopaikkaa on varustettu eTolpilla. IGL:n blogi-kirjoitus taustoittaa P-Pergamenttiin valittua teknologiaa.

P-Matkakeskus: 12 asiakas-autopaikkaa on varustettu eTolpilla, ne sijaitsevat P2-pysäköintikerroksessa raiteiden puoleisella pitkällä sivulla, lähellä Matkakeskuksen puoleista päätyä.

P-Sairaala: Ylimmässä kerroksessa noin 30 autopaikkaa on varustettu eTolpilla.

 

Alla listattuna pysäköintitalot, joissa on käytössä ulkopuolisen tahon tarjoamia latauspisteitä:

P-Paviljonki 1: VÄRE-lataus suunnilleen B-porrashuoneen kanssa samalla linjalla, mutta vastakkaisella pitkällä sivulla yksikerroksista P-taloa.

P-Paviljonki 2: ABC-lataus katutason pysäköintikerroksessa.

P-Sokos: VÄRE-lataus P3-pysäköintitasolla.

Lisäksi mainittakoon Sokos Hotel Alexandran pysäköintipaikkana toimiva P-Alexandra (Jyväs-Parkin operointikohde), joka sijaitsee hotellin takapihan puolella. Siellä on käytössä 6 kpl ABC-latauspisteitä, ne löytyvät P-kohteen ns. C-osasta P1-tasolta.

Kannattaa myös tutustua Sähköautoilijat ry:n ylläpitämään sivustoon latauskartta.fi. Tuolta näet latausasemien sijainteja kaikkialta Suomesta ja muualtakin.

Takaisin ajankohtaisiin