Kadunvarsipysäköinti

Parkkeeraa auto helposti elämysten äärelle.

Keskustaan shoppailemaan, elokuviin tai ystävän kanssa kahville? Jyväs-Parkin asiakkaana parkkeeraat autosi parkkitalojen lisäksi myös kadunvarsille kaupungin parhailla paikoilla. Kadunvarsipysäköinti on jaettu kolmeen taksavyöhykkeeseen. Tarkemmat tiedot ja esimerkiksi maksuautomaattien sijainnit näet Jyväskylän keskustan liikennekartasta. Oheinen kartta on 1.2.2024 alkaen voimassa toistaiseksi. Huomaathan, että uudistettuun 2-vyöhykkeeseen kuuluvilla pysäköintipaikoilla (Seminaarinkatu, Minna Canthin katu, lyhyt osa Vapaudenkatua) on asiointitapana ainoastaan mobiilimaksaminen. Siihen on tarjolla peräti neljä vaihtoehtoa, eli EasyPark, eParking, Moovy ja ParkMan. Kyseisiä sovelluksia voit hyödyntää pysäköintiajan hallinnointiin ja maksamiseen muuallakin 1-, 2- ja 3-vyöhykkeillä. Lutakon Sataman eteläisemmällä pysäköintialueellakin suosittelemme mobiilimaksamista, mutta Sataman isommalta P-alueelta löytyy edelleen kaksi lipukeautomaattia, joita voi käyttää pysäköintiajan ostamiseen korttimaksulla ja kolikoilla.

Sairaala Novan ja Kyllön pysäköintipaikat

Pysäköintituotteet

Huomioita

 • Matkakeskus: Saattopysäköinti, enintään 1 h (hinta 1-vyöhykkeen mukainen, mutta maksullisuusaika 24 h/vrk ja maksullinen myös pyhäpäivinä.)
 • Käyttäessäsi esimerkiksi EasyParkia, tarkista aluekoodi pysäköintimittarista tai muusta opasteesta. Automaattiseen sijaintitietoon perustuva koodin käyttö voi rajatapauksissa tuoda väärän alueen.
  • 1-vyöhykkeen aluekoodi 381
  • 2-vyöhykkeen aluekoodi 382
  • Matkakeskuksen saattopysäköinnin aluekoodi 384
  • Lutakon sataman aluekoodi 385
  • P-Ruusupuiston (P-Museon) aluekoodi 386
  • Uno Savolan kadun (Paviljongin) aluekoodi 387
  • Sairaala Novan lähiympäristössä olevien ns. kadunvarsipaikkojen aluekoodi 392
  • P-Fortunakujan aluekoodi 399

Vyöhykkeiden hinnastot 1.2.2024 alkaen

Vyöhyke1. vyöhyke (myös P-Harjunrinne ja P-Hannikainen)
Maksulliset ajatMa-pe 8-20, la 8-16
Tasataksa3 €/h
Vuorokausi (ark.)36 €/vrk
Vuorokausi (la)24 €/vrk
Sunnuntai ja muut pyhäpäivät
Vyöhyke2. vyöhyke (myös P-Museo eli P-Ruusupuisto)
Maksulliset ajatMa-pe 8-20, la 8-16
Tasataksa2 €/h
Vuorokausi (ark.)24 €/vrk
Vuorokausi (la)16 €/vrk
Sunnuntai ja muut pyhäpäivät
Vyöhyke3. vyöhyke (Satama, Uno Savolan katu ja P-Fortunakuja)
Maksulliset ajat24 h/vrk
Tasataksa2 €/h ma-pe klo 8-20 ja la klo 8-16
Tasataksa0,50 €/h edellä mainittujen aikojen ulkopuolella
Vuorokausi (ma-pe)30 €/vrk
Vuorokausi (la)24 €/vrk
Vuorokausi (su) 12 €/vrk
Vyöhyke / alueP-Kyllö*
(Moovy-sovellus käytössä)
Maksulliset ajat24 h
1. tunti1 €
2. tunti1 €
3. tunti1 €
Seuraavat tunnit0,5 €/h
Vuorokausi (ma-pe)7 €/vrk
Vuorokausi (la)5 €/vrk
Vuorokausi (su) 1 €/vrk

Maksutavat

Kaikki pysäköintihintamme sisältävät ALV:n 24 %.

Kolikot ja kortit

Kolikot 20 snt, 50 snt, 1 €, 2 €. Lisäksi osassa kadunvarsiautomaatteja on mahdollista maksaa sirullisella pankki- tai luottokortilla.

*Kyllön puomillisella ulkoalueella (P-Kyllö) maksuvaihtoehdot ovat

 • Moovy-sovellus
 • Visa, Mastercard
 • Setelit 5-50€
 • Kolikot 50c, 1€, 2€

(50 euron seteliä voi käyttää vain maksuihin, jotka ylittävät 40 euroa.)

Invapysäköinti

Tieliikennelain mukaisesti pysäköinti voimassa olevan invaluvan omistajille on maksutonta julkisten alueiden kadunvarsien pysäköintipaikoilla. Muista pitää invalupa näkyvällä paikalla. P-taloissa ja puomillisilla ulkoalueilla pysäköinti tapahtuu normaalihinnaston mukaisesti.

Marraskuun 2020 alusta alkaen maksat eParking-sovelluksella pysäköinnin suoraan autostasi myös Jyväskylässä. Pysäköinnin maksaminen on helppoa ja se onnistuu muutamalla painalluksella. Sovellukseen rekisteröidytään sähköpostilla ja lisätään auton rekisteritunnus sekä maksukortin tiedot. Sovelluksella pystyy myös lisäämään pysäköintiaikaa kätevästi.

Lue lisää eParkingista ja liity yli 100 000 käyttäjän joukkoon jo tänään

Unohda parkkilipukkeet, kortit ja kassajonot! Moovy -parkkisovelluksen avulla parkkeeraat huolettomasti sekä Jyväs-Parkin kymmenessä P-talossa että useilla kadunvarsilla ympäri kaupunkia. Yhdellä puhelimeen ladattavalla sovelluksella voit hallinnoida kaikkia pysäköintitapoja. Tätä ei ole mahdollistanut vielä yksikään toinen sovellus Jyväskylässä.

Sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla ja lisätään auton/autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot. Ajettaessa pysäköintitaloon kamerajärjestelmä tunnistaa auton rekisterikilven, puomi aukeaa ja pysäköinti käynnistyy. Kun auto ajetaan ulos, puomi aukeaa automaattisesti ja pysäköinti päättyy. Sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan ja veloittaa maksut jälkikäteen käyttäjän ilmoittamalta maksukortilta.

Kadunvarsipysäköinnissä sovellus tunnistaa puhelimen GPS-paikannuksen avulla, mille pysäköintivyöhykkeelle auto on pysäköitynä. Pysäköintiajan voi valita itse ja sitä voi myös lyhentää tai pidentää tarpeen mukaan.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android– ja iOS-puhelimiin. Moovyn palvelumaksu on 0,49€/pysäköinti, kuitenkin enintään 4,95 euroa kuukaudessa.

Lue lisää ja lataa Moovy puhelimeesi nyt!

Nopein ja helpoin tapa pysäköidä lähes 1000 kaupungissa ympäri Eurooppaa. EasyPark-pysäköintisovelluksella voit maksaa, aloittaa, jatkaa ja lopettaa pysäköinnin, sekä löytää vapaan parkkipaikan tekoälyyn perustuvan FIND-navigaattorin avulla. EasyPark-sovellus kattaa 100%:sesti kadunvarsipysäköinnin Suomen kaupungeissa ja useita satoja yksityisiä pysäköintialueita sekä halleja.

Kuinka EasyPark toimii? Lisätietoja löydät EasyParkin nettisivuilta.

ParkMan on yhteisöpohjainen pysäköintisovellus. Sovelluksessa näet muiden käyttäjien ilmoittamat vapaat parkkiruudut sijaintisi perusteella, reaaliajassa. Kun lopetat pysäköinnin, veloitus päättyy. Maksat vain käyttämistäsi minuuteista, vaikka olisitkin valinnut pidemmän ajan aloittaessasi pysäköinnin.

Kuinka ParkMan toimii? Lue lisää ParkManin sivuilta.