Asukaspysäköintilupa, alue B

Asukaspysäköintilupa, alue B

Katso asukaspysäköinnin alueet ja periaatteet Jyväskylän kaupunkirakennepalveluiden verkkosivuilta osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/asuminen-ja-ymparisto/kadut-ja-liikenne/pysakointi-ja-pysakoinninvalvonta/asukaspysakointi

Luvalla saa pysäköidä aikarajoitusta noudattamatta niillä oman alueen asukaspysäköintipaikoilla, jotka on osoitettu liikennemerkein. Asukaspysäköintipaikkoja on merkitty Schaumanin Puistotielle, Blomstedtinkadulle ja Piippukadulle. Asuntoa kohti voi saada yhden pysäköintiluvan ja yritystä sekä yhteisöä kohti 5 lupaa.

Lupa on ajoneuvokohtainen ja se annetaan vain henkilö- ja pakettiautoa varten. Pysäköitäessä lupa on asetettava tuulilasin sisäpuolelle siten, että teksti on helposti luettavissa. Jos lupa ei ole näkyvissä, tästä seuraa pysäköintivirhemaksu. Sitä ei peruta, vaikka luvan käy jälkeenpäin esittämässä pysäköinninvalvojalle.

Auton pitää olla päivittäin käytössä, eikä autoa tule säilyttää pitkiä aikoja katualueella. Talviajaksi pysäköintipaikoille asetetut rajoitukset koskevat myös asukaspysäköintiluvan saaneita. Talvirajoituksilla huolehditaan pysäköintipaikkojen aurauksista ja hiekan poistoista.

Lisätietoja asukaspysäköintiluvasta antavat myös:

  • Jyväs-Parkki Oy:n palvelupiste puh. 020 743 6830
  • Jyväskylän kaupunkirakenteen neuvonta puh. 014 569 5000

Hinnat

Asukaspysäköintilupa maksaa asukkaalle 200 € / vuosi (tai 120 € / 6 kk) ja yrityksille / yhteisöille 370 € / vuosi (200 € / 6 kk). Luvan voimassaolo alkaa ostopäivästä. Maksua ei hyvitetä, vaikka luvan käyttö lopetettaisiin kesken kauden.

Lupakortin uusimisesta katoamisen tai tietojen muuttamisen vuoksi peritään 10 € maksu.

Maksutapa
Pankki- / maksukortti noudon yhteydessä.

Kortin ostaminen

Asukaspysäköintiluvan voi ostaa Jyväs-Parkki Oy:n palvelupisteestä, Väinönkatu 8 / P-Asema. Ostajan tulee esittää voimassa oleva ajokortti ja omistamansa ajoneuvon rekisteriote sekä todistaa, että hän asuu tai että yritys / yhteisö sijaitsee alueella A ja että hän on kyseisen yrityksen palveluksessa.